V jednom z predošlých článkov sme vám už prezradili, ako sa postarať o to, aby vaša kuchyňa žiarila čistotou a sviežosťou bez zbytočnej námahy a, najmä, ako si túto čistotu aj dlhodobo udržať. Nie je totiž svet raz upratať, ale raz upratať a poriadok aj udržiavať. Lujza pre vás preto pripravila jednoduchý návod, v ktorom vám ukáže, ako kategorizovať jednotlivé kuchynské súčasti.

 

1. Špajza skrýva množstvo chutných mňamiek, ktoré využívame pri varení. Kategorizujte si ich. Ryža, cestoviny a rôzne koreninové prípravky v prášku si zaslúžia byť umiestnené „pri svojich“. Ľahšie ich tak nájdete.

 

Upratané v kuchyni vďaka kategóriám

 

2. Bez pomôcok na varenie by sme iba ťažko pripravili nejakú dobrotu. Aby ste sa mohli sústrediť práve na varenie, hrnce, panvice a ďalšie pomôcky udržiavajte v jednej skrinke. Ak sa tam nezmestia, dajte ich do skriniek, ktoré sú pri sebe. Taktiež pri sebe udržiavajte aj varešky alebo naberačky (jednoducho podľa kategórie)

 

Poriadok v kuchyni vďaka kategóriám

 

3. K stolovaniu na úrovni patrí aj porcelán. Taniere, šálky, misky alebo príbory tiež držte v jednej skrinke. V jednej alebo dvoch zásuvkách držte aj príbory podľa použitia (lyžice, vidličky, nožíky). Všetko, čo sa dá, dajte do komínikov. Ušetríte tak chýbajúce miesto. Vďaka poriadku v kuchyni pri príprave obedu alebo večere ušetríte množstvo času a začnete sa usmievať. 🙂

 

Usporiadanie kuchynského riadu do komínikov

 

Dajte kuchyňu dokopy s kvalitnými pomocníkmi

 

Výbornou oporou vám pri upratovaní budú rôzne prístroje. Nemecká značka Kärcher má eso v rukáve na každý kuchynský problém súvisiaci s upratovaním. Do najpoužívanejšej miestnosti v domácnosti sa veľmi hodí parný čistič Kärcher SC 3 EasyFix Premium, ktorý vám ušetrí ruky a čas.

 

Na svoju prácu využíva prírodnú silu vody, teda paru. Pri upratovaní tak nemusíte používať žiadne chemikálie, čo sa v kuchyni veľmi hodí. Na pracovnej doske často zostávajú rôzne čiastočky mäsa, zeleniny alebo mliečnych výrobkov, čo spolu dáva baktériám dokonalé miesto pre život. Keď však povrch prebehnete parným čističom, zbavíte sa až 99,99 % z nich.

 

Parný čistič ľahko použijete aj na zamastený digestor alebo na obkladačky: výkon si totiž môžete prispôsobiť presne podľa povrchov. Na prístroj sa dá jednoducho pripevniť aj utierka z mikrovlákna, vaše jemné ruky tak neprídu ani do kontaktu so špinou. A čerešnička na záver: je tu aj detská poistka, takže deti sa nemusia báť. 🙂

 

Urobte vo svojej kuchyni kuchynskú revolúciu – Lujza vás týmto procesom rada prevedie!